Denk jij bij een cacao ceremonie meteen aan chocola? Dan moet ik je helaas teleurstellen.. Het heeft namelijk helemaal niets te maken met chocola! Cacao ceremonies zijn rituele bijeenkomsten die hun oorsprong vinden in eeuwenoude culturen. Ze bieden een krachtige manier om jezelf te verbinden met je innerlijke zelf, anderen, en de wereld om je heen.  Mystic Cacao, een hoogwaardige ceremoniële cacao, is speciaal ontwikkeld om je tijdens deze ceremonies te begeleiden op een spirituele en helende reis. In dit artikel ontdekken we waarom Mystic Cacao zo’n bijzondere keuze is voor deze rituelen, de voordelen ervan en hoe het je welzijn kan bevorderen.

Wat is een cacao ceremonie?

Voor wie dit begrip voor het eerst leest: Een cacao ceremonie is een heilig ritueel waarbij rauwe, ceremoniële cacao wordt gebruikt als een plantmedicijn. Tijdens de ceremonie drinken deelnemers de cacao bewust, met een intentie, wat kan leiden tot emotionele en spirituele helderheid. Deze ceremonies worden vaak gebruikt om zelfliefde te versterken, oude patronen te doorbreken en spirituele groei te bevorderen. Inheemse culturen zoals de Maya’s en Azteken gebruikten cacao al duizenden jaren voor deze doeleinden. Cacao bevat krachtige stoffen zoals theobromine, dat energie geeft zonder de ‘jitters’ van cafeïne. Deze stof stimuleert het hart en bevordert een gevoel van verbondenheid en helderheid, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor spirituele praktijken. Als jij dus dacht dat je tijdens een cacao ceremonie zoveel chocola mag eten als je maar wil, dan had je het dus mis. Bij deze ceremonies wordt rauwe cacao gebruikt, die weliswaar gerelateerd is aan chocolade, maar zonder de toevoegingen die het zo zoet en heerlijk maken.  Leer hier meer over wat er gebeurt tijdens een cacao ceremonie.

Waarom kiezen voor Mystic Cacao?

Mystic Cacao is niet zomaar cacao. Het is ceremoniële cacao van de hoogste kwaliteit, speciaal ontworpen voor rituelen die je in contact brengen met de oude wijsheid van de cacao. Deze cacao wordt gemaakt van Criollo cacaobonen, een van de zeldzaamste en meest verfijnde cacaosoorten ter wereld, afkomstig uit Peru. Het is volledig biologisch, ethisch geproduceerd, en rauw, waardoor de voedingsstoffen en de krachtige energie van de cacao volledig behouden blijven. De pure en authentieke smaak van Mystic Cacao maakt het een perfecte metgezel voor diepgaande spirituele ervaringen. Door zijn zachte, nootachtige smaak helpt het je niet alleen om te ontspannen, maar stimuleert het ook creativiteit en mentale helderheid.

Wat zijn de voordelen van Mystic Cacao in een ceremonie?

Mystic Cacao kan tijdens een cacao ceremonie op verschillende manieren bijdragen aan jouw welzijn.

Fysieke voordelen

Rauwe cacao bevat antioxidanten die je lichaam helpen om vrije radicalen te bestrijden en je immuunsysteem een boost te geven. Daarnaast bevordert cacao de bloedcirculatie en de zuurstoftoevoer naar de hersenen, wat kan bijdragen aan verbeterde cognitieve functies.

Emotionele en spirituele voordelen

Cacao staat bekend als een ‘hartopenend’ medicijn. Het helpt je om je emoties te verkennen en te verwerken, wat kan leiden tot diepe inzichten en persoonlijke groei. In een cacao ceremonie werkt Mystic Cacao als katalysator voor emotionele en spirituele helderheid. Het creëert geen nieuwe ervaringen, maar helpt je om dieper te verbinden met wat al in je leeft.

Hoe bereid je Mystic Cacao voor een ceremonie?

Mystic Cacao kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de setting en de intentie. Voor een cacao ceremonie gebruik je ongeveer 30-50 gram cacao per persoon. Je mengt de cacao met verwarmd water of plantaardige melk, zonder te koken, om de rauwe kwaliteit te behouden. Voeg eventueel kruiden zoals cayennepeper of kaneel toe om de smaak en energie te versterken. Tijdens het mengen is het belangrijk om je intentie te focussen op het doel van de ceremonie. De cacao dient niet alleen als drank, maar ook als een middel om je geest en hart open te stellen.

Wat maakt Mystic Cacao anders dan gewone chocolade?

Hoewel veel mensen cacao associëren met chocolade, verschilt ceremoniële cacao zoals Mystic Cacao aanzienlijk van de chocolade die we dagelijks consumeren. In de meeste commerciële chocolade worden de cacaobonen gebrand en vermengd met suiker, melk en andere toevoegingen. Dit proces vermindert de heilzame eigenschappen van de cacao en verandert de smaak. Mystic Cacao daarentegen wordt rauw en puur verwerkt. Doordat de bonen niet verhit worden, blijven de natuurlijke antioxidanten en mineralen behouden. Bovendien bevat Mystic Cacao geen toevoegingen zoals suiker, waardoor de cacao zijn krachtige en gezonde eigenschappen behoudt. Rauwe cacao heeft een bittere en intense smaak.

Wat zegt wetenschappelijk onderzoek over de voordelen van cacao?

Onderzoek heeft aangetoond dat rauwe cacao krachtige antioxidanten bevat die het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress. Daarnaast helpt cacao om de bloedvaten te verwijden en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan bijdragen aan een gezonder hart. Cacao bevat ook theobromine, zoals eerder genoemd, dat zorgt voor een zachte energieboost zonder de neveneffecten van cafeïne. Het bevordert daarnaast de aanmaak van serotonine en endorfines, die je stemming kunnen verbeteren en gevoelens van geluk en welzijn kunnen versterken.

Conclusie: Waarom kiezen voor Mystic Cacao?

Mystic Cacao biedt een unieke ervaring die verder gaat dan de gewone consumptie van chocolade. Het is een middel voor spirituele groei, emotionele heling en fysieke versterking. Met zijn authentieke smaak, ethische productie en krachtige energie is Mystic Cacao een uitstekende keuze voor iedereen die de voordelen van een cacao ceremonie wil ervaren! Lees hier meer over een cacao ceremonie gewoon thuis zelf doen en waarmee je je cacao ceremonie kunt verrijken. Hier helpen we je de beste cacao voor ceremonies kiezen!  

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen